Afspraak is afspraak - Monique Engelhard - Professional Organizer

Afspraak is afspraak

Vind jij het lastig om structuur en overzicht te creëren en te behouden in je huishouden? Je bent hierin niet de enige en iets wat kan helpen is om een afspraak te maken met jezelf. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, we maken immers meestal alleen afspraken met andere personen. Maar wanneer je een afspraak maakt met iemand dan leg je iets vast en houd je je hier in de meeste gevallen wel aan. Zo kun je het ook voor jezelf zien.

Opruimen gaat nou eenmaal niet vanzelf, je moet er tijd voor vrij maken. Tijd die je liever aan andere dingen besteedt. Daarom is het verstandig om een vast opruimmoment in je agenda in te plannen. Zie het als een afspraak die je in je agenda zet, de kans is (heel) groot dat je deze afspraak dan ook nakomt!

Je maakt bewust tijd vrij in je agenda om aan de slag te kunnen. En wil je niet alles in die ene vrije middag doen, dan kun je hiervoor ook een planning maken. Een planning waarin je de taken over de week verdeeld, waardoor er overzicht ontstaat op welke dagen je met je huis bezig bent en wanneer je tijd voor andere dingen hebt. Wanneer afspraken ons iets oplevert, dan geeft dat een positief gevoel.

Blijf flexibel

Let er wel op dat je hier enigszins flexibel mee blijft omgaan. Wanneer het niet lukt (om wat voor reden dan ook) om een afspraak na te komen raak dan niet in de stress. Blijf relativeren, dingen kunnen soms anders lopen dan gedacht of gehoopt. Stel je planning bij of maak een nieuwe afspraak in je agenda.

Herken je jezelf in dit verhaal en kun je hierin ondersteuning gebruiken? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Samen kijken we of een Professional Organizer iets voor jou kan betekenen.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie