Kosten besparen - Monique Engelhard - Professional Organizer

Kosten besparen

In een tijd waarin alles duurder wordt is het goed om eens te kijken waar je mogelijk kosten kunt besparen. Zo kun je op kantoor kosten besparen door het verminderen van uitgaven of het optimaliseren van kosten op de werkplek. En thuis door het optimaliseren van de ruimte, het minimaliseren van onnodige aankopen en het verminderen van verspilling. Een organizer kan hierbij helpen.

Kantoor

Op kantoor kan een organizer helpen bij het minimaliseren van de kosten voor kantoorartikelen door het opzetten van een inventaris en het kopen van items in bulk wanneer mogelijk. Ook het verbeteren van de workflow kan resulteren in tijdbesparingen en het verminderen van kosten. Door het opzetten van een gestroomlijnde workflow kunnen werkprocessen efficiënter en sneller worden uitgevoerd.

Het optimaliseren van de werkruimte door bijvoorbeeld het organiseren van de kantoorbenodigdheden, archieven en werkstations, kan leiden tot een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte en het verminderen van huurkosten. Of het minimaliseren van papierverbruik door bijvoorbeeld het digitaliseren van documenten en het implementeren van een papierloos systeem. Hierdoor bespaar je op papier- en printkosten. Een organizer kan ook helpen bij het verminderen van afval door bijvoorbeeld het implementeren van recyclingprogramma’s en het verminderen van onnodige aankopen en verspilling.

Thuis

Thuis kan een organizer helpen bij het minimaliseren van de kosten voor het kopen van artikelen door het vergelijken van prijzen, het zoeken naar kortingsacties en het kopen van items in bulk wanneer mogelijk. Een organizer kan ook helpen om te voorkomen dat je onnodige aankopen doet. Door samen te kijken naar je spullen en je behoeften, kun je erachter komen welke items je wel en niet nodig hebt. Dit kan voorkomen dat je geld uitgeeft aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Daarnaast kun je door het organiseren van je spullen zien welke spullen je hebt en waar ze zich bevinden. Zo voorkom je dat je meerdere keren hetzelfde koopt of dingen kwijtraakt en opnieuw moet aanschaffen.

Heb je vragen of hulp nodig? Ik help je graag op weg.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie