Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Help, ik weet niet waar ik moet beginnen met opruimen! Herkenbaar? Je bent niet de enige, voor veel mensen is het lastig om structuur aan te brengen, omdat men dit niet is gewend. Maar het mooie is, dat je dit kunt leren, opgeruimd staat netjes!

Ik heb het er al in mijn eerdere blogs over gehad, begin klein. Maak het jezelf niet te moeilijk. Het is helemaal prima om te beginnen met één lade van je kast of die rommelige hoek in je kamer als eerste aan te pakken! Ook is het prima om in een hoek van de kamer te beginnen. Stel jezelf steeds de vraag of je iets wilt bewaren, doneren of weggooien.

Plan voor jezelf 15 minuten per dag om te zorgen dat de spullen weer op hun plek liggen. Denk vooral aan het eindresultaat en wat het je oplevert, wanneer je dit dagelijks doet, namelijk een opgeruimd huis!

Te veel spullen

Om nu te voorkomen dat je al gauw weer veel spullen bezit kun je het volgende doen bij iets wat je wilt gaan aanschaffen: Stel jezelf de vraag “heb ik dit echt nodig”? Vaak kopen we spullen omdat we er een goed gevoel van krijgen, maar dit gevoel is ook weer zo verdwenen. Als je vindt dat je het nodig hebt, stel jezelf dan de vraag “heb ik er het geld voor en heb ik het geld ervoor over?”

Wat ook helpt is om jezelf 3 dagen bedenktijd te geven. Zie je iets wat je graag wilt kopen, geef jezelf dan 3 dagen de tijd. Wil je het product na 3 dagen nog steeds kopen, dan is het geen impulsieve aankoop meer. Zo ga je bewuster om met het kopen van nieuwe spullen. Het is niet alleen goed voor de planeet maar ook goed voor je portemonnee!

Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben, neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Samen kijken we of een Professional Organizer iets voor jou kan betekenen.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie