Zet die eerste stap, - Monique Engelhard - Professional Organizer

Zet die eerste stap,

Eerste stap

Het lijkt vaak zo vanzelfsprekend om een opgeruimd huis te hebben. Echter, door verschillende omstandigheden kan dat soms anders zijn. Een Professional Organizer inschakelen is een eerste stap om daar verandering in aan te brengen. Ik oordeel niet, maar ga samen met jou aan de slag, waarbij jijzelf altijd de regie houdt.

De term ‘Professional Organizer’ is echter bij veel mensen niet zo bekend. Een Professional Organizer kun je zien als een structuurcoach of een opruimcoach, iemand die structuur en overzicht aanbrengt waar nodig. Dit kan onder andere zijn je omgeving, administratie of planning. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd en houd je meer tijd over om dingen te doen die je leuk vindt. Ik zie het vooral als een stukje ontzorgen.

Wanneer je al moe wordt van de gedachte om met opruimen te starten of je gewoon niet weet waar je moet beginnen, dan kan het zijn dat er helemaal niets gebeurt, en de situatie alleen maar erger wordt. Bedenk voor jezelf waar je het meeste last van hebt, of wat er dringend gedaan moet worden. Door een lijstje te maken ontstaat er al een overzicht in de dingen die je wil gaan aanpakken.

Begin klein, hierdoor zie je vrij snel resultaat en dit motiveert alleen maar om verder te gaan. Plan telkens dertig minuten tijd vrij in je agenda en maak met jezelf de afspraak om te beginnen.  Als je iets kunt afvinken van je lijst, trakteer je jezelf op een kop koffie of iets lekkers. Zorg ervoor dat alles in huis een vaste plek heeft. Zo creëer je een basis en kost opruimen minder tijd. Het is de bedoeling dat het een routine gaat worden, je hoeft dan niet na te denken en het kost je geen extra moeite.

Lukt het niet om die eerste stap te zetten? Probeer dan te bedenken wat het is wat je weerhoudt. Zo krijg je meer inzicht in je gedrag en hoe je dit mogelijk kunt aanpakken. Maar maak het jezelf niet te moeilijk en leg de lat niet meteen té hoog. Doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Mocht je vragen hebben of hulp wensen, neem dan gerust contact met mij op. Wellicht kan ik je erbij helpen om die eerste stap te zetten….

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie