Feestdagen plannen - Monique Engelhard - Professional Organizer

Feestdagen plannen

Feestdagen plannen

Hoe voorkom je teveel prikkels tijdens de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Aan de ene kant zijn dit gezellige dagen om met de mensen die je liefhebt door te brengen, maar aan de andere kant kunnen deze dagen ook voor veel stress zorgen. Zeker als je al veel aan je hoofd hebt. Met de zorg voor je gezin, het huishouden, een drukke baan, hobby’s en waarbij je ook nog tijd wilt overhouden voor vrienden, familie en jezelf!

Maak het jezelf makkelijk

Zelf doen wij al jaren “lekker makkelijk” in deze periode. Mijn dochter is namelijk erg prikkelgevoelig. Daardoor is enorm uitpakken met alle toeters en bellen er voor ons niet bij. We houden het klein, met hier en daar wat kerstversiering. Scheelt ook enorm veel werk met achteraf opruimen 😉

Ik heb persoonlijk altijd moeite met een uitgebreid kerstmenu op tafel te zetten. Alleen al het nadenken over wat we gaan eten kost me een hoop tijd. Daarbij komt ook nog het plannen en doen van de boodschappen in die te drukke winkels. Nee dank je, voor mij liever niet. Om het mezelf makkelijker te maken kies ik voor een kerstmaaltijd-box of maak ik gebruik van catering. En als ik dan toch nog iets nodig heb van de winkel, dan doe ik dit zo vroeg mogelijk om de drukte te vermijden. Online alles bestellen kan tegenwoordig natuurlijk ook, waarbij je in ieder geval een hoop tijd bespaart!

Mocht je denken dat is allemaal wel wat duurder…, ja dat klopt. Maar bedenk dan wat je ervoor terug krijgt. De tijd, het werk en de stress zal een stuk minder zijn en dat is ook veel waard. Of je nu groot of klein uitpakt tijdens de feestdagen, doe vooral wat goed voor jou voelt. Zorg er minstens voor dat JIJ ook kan genieten tijdens deze dagen.

Fijne Feestdagen!

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie