Samenwerking - Monique Engelhard - Professional Organizer

Samenwerking

Samenwerken

Sinds ik ben gestart als Professional Organizer ben ik aspirant lid van de NBPO. Dit is de Nederlandse beroepsvereniging van Professional Organizers. Een vereniging die zich inzet om kwaliteit, professionaliteit en veelzijdigheid van haar leden (inmiddels over de 300) te bewerkstelligen.

Het delen van kennis en ervaring met andere leden vind ik een groot voordeel. Daarnaast zijn er diverse (bij) scholingen te volgen en kan ik mijn kennis op deze manier vergroten. Verder zijn er verschillende intervisie momenten en regiobijeenkomsten met andere Professional Organizers. Dit is voor mij inspirerend, het geeft verdieping van het vak en leidt tot nieuwe inzichten. Deze ervaringen neem ik mee in mijn ontwikkeling en groei als Professional Organizer.

Professional Organizers

Naast dat ik het belangrijk vind om aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging ben ik ook een samenwerkingsverband aangegaan met 4 andere Professional Organizers. Zij zijn allemaal werkzaam of woonachtig in de provincie Limburg. Doordat iedereen een eigen achtergrond heeft, neemt iedereen ook zijn expertise, ervaringen en inzichten mee. Juist deze diverse ervaringen maakt de samenwerking zo bijzonder. Door over verschillende inzichten in gesprek te gaan leren we veel van elkaar en groeien we in ons vak.

Ons gezamenlijk doel is: om het beroep Professional Organizer op de kaart te zetten in Limburg. Voor veel mensen is de term Professional Organizer namelijk vrij onbekend. Daar willen we graag verandering in brengen. Je kunt een Professional Organizer ook zien als een opruimcoach of structuurcoach. Je vindt Professional Organizers in de particuliere markt (thuisbegeleiding), de zakelijke markt (werkplekbegeleiding) en de zorgmarkt (thuisbegeleiding op basis van een PGB). Een combinatie komt ook voor, waarbij de Professional Organizer op meerdere vlakken werkzaam is.

Samenwerking met Opruimen in Limburg

Het is heel fijn om met collega’s te kunnen overleggen en ervaringen te delen. Maandelijks verschijnt er een blog op onze website, waarin diverse thema’s aan bod komen. Deze kunnen heel inspirerend zijn of juist heel informatief. Wanneer je meer orde en overzicht in je leven en/of je werk wilt kijk dan eens op onze gezamenlijke website: www.opruimeninLimburg.nl

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie