Een nieuw jaar! - Monique Engelhard - Professional Organizer

Een nieuw jaar!

We staan aan het begin van 2023, net als voorgaande jaren starten veel mensen ook dit nieuw jaar met goede voornemens. Voornemens die soms al na een paar dagen of weken weer net snel zo snel zijn verdwenen. Wanneer je voornemen is dat je je huis meer op orde wilt hebben, zorg er dan voor dat dit voornemen ook haalbaar is. Wees realistisch, zo voorkom je eventuele teleurstellingen. Wanneer een situatie al jaren zo is, dan heb je dit niet binnen 2 weken definitief veranderd.

Gewoonte

Verandering kost nou eenmaal tijd en een beetje geduld is daarbij ook wel handig. Wil je graag meer orde in je huis dan vergt dit ook een aanpassing in je manier van organiseren wat je gaandeweg jezelf eigen moet leren maken. Het blijkt dat wanneer je dit minimaal 40 dagen achter elkaar volhoudt dat er een patroon begint te ontstaan of wel een gewoonte. Deze gewoonte is nu net de verandering die nodig is om meer orde en overzicht in je huis te krijgen.

To-do lijst

Wees niet te streng voor jezelf en maak het jezelf niet te moeilijk. Wat helpt is om een to-do lijst te maken. Je zet op deze lijst alles wat je wilt of moet doen die dag. Schrijf vooral alles op, het maakt niet uit hoe klein of groot de klus is. Je kunt een grote klus ook verdelen in kleinere taken, die je kunt uitvoeren in 25 minuten. De meest belangrijke taak zet je boven aan, je zet de timer en kunt beginnen.

Na 25 minuten ben je klaar met je taak en kun je deze afvinken. Neem ook 5 minuten pauze, even een kop koffie helpt om met de volgende taak verder te gaan. Zo krijg je orde in je huis en heb je meer rust, ruimte en overzicht in 2023! Wat ga jij dit nieuw jaar anders doen?

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie