Geen zin - Monique Engelhard - Professional Organizer

Geen zin

We hebben er allemaal wel eens last van: Geen zin, geen zin om op te staan, om te werken, om het huishouden te doen, te koken en ga zo maar door. Als je geluk hebt is het vaak maar een moment, moet je als het ware even opstarten. Maar als je een beetje pech hebt kan dat “geen zin” gevoel ook wel eens een hele dag aanhouden. En wat doe je dan? Neem je een “vrije” dag of probeer je er nog iets van te maken?

Dat geen zin gevoel verdwijnt vaak als sneeuw voor de zon als je gewoon aan de gang gaat. Ja zo eenvoudig kan het soms zijn. Door te gaan doen, sta je minder stil bij dat gevoel van “geen zin”. Doordat je gewoon aan de slag gaat heb je afleiding en ga je minder nadenken of piekeren over de dingen die je bezighouden.

Zorg voor resultaat

Je kunt beginnen met een klus waar je snel resultaat kunt zien, dat schiet lekker op en zo blijf je gemotiveerd. Neem na een klus even pauze, ontspan, pak iets te drinken, en geniet van de klus die gedaan is. Focus op hetgeen je wilt doen en voorkom zoveel mogelijk afleiding om je heen. Dus leg je telefoon even weg, die mail kan best even wachten. Te veel afleiding tijdens een klus is zonde van je tijd en energie.

Het is natuurlijk geen ramp wanneer je eens ergens geen zin in hebt. Je mag jezelf ook wel eens belonen met iets niet te moeten doen op een dag. Maar als dit een gevoel is wat al langer speelt, dan is het verstandig om hier serieuzer naar te kijken en de juiste stappen te zetten. Misschien neem je wel te veel hooi op je vork, vraag je te veel van jezelf of is er iets anders aan de hand.

Heb je vragen of hulp nodig? Ik help je graag op weg.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie