Schoonmaak kriebels - Monique Engelhard - Professional Organizer

Schoonmaak kriebels

Als ik het woord schoonmaak kriebels zie staan, dan denk ik altijd aan de grote voorjaarsschoonmaak. Iets wat “vroeger” heel normaal was. Aan het einde van de winterperiode, zodra de eerst zonnestralen in het huis te zien waren ging men aan de slag om het hele huis eens goed schoon te maken. En dit nam vaak dagen in beslag.

Vandaag de dag willen de meeste mensen niet dagen bezig zijn met een grote schoonmaak, maar het liefst binnen een dag klaar zijn. Met een strakke planning en een behoorlijk opgeruimd huis, lukt dat wellicht ook. Maar je kunt het ook verdelen, zodat je op een dag ook nog iets anders kan gaan doen.

Opruimen

Zodra je weet wanneer je gaat beginnen is het goed om eerst op te ruimen. Leg je spullen terug op de plek waar ze horen, dit maakt het schoonmaken al een stuk makkelijker. Het scheelt je echt een hoop tijd wanneer je spullen een vaste plek hebben. Handig is het ook om je kasten en lades eens goed uit te mesten, gebruik je alle spullen nog die je hebt? Of kan er ook wel het een en ander weg? Zo kun je in de keuken beginnen, kijk ook meteen de producten met een houdbaarheidsdatum na. De keuken kan een behoorlijke klus zijn, maar met een lekker muziekje erbij maak je het ook al wat leuker.

Ramen zemen en de gordijnen wassen, alles met een sopje afdoen hoort er natuurlijk ook bij. Vergeet ook niet de plinten af te nemen. Dan stofzuigen en dweilen en het meeste werk is gedaan. Winterspullen, zoals sjaals, handschoenen en jassen kun je eerst wassen en daarna opbergen. Dit geldt ook voor dekens die op je bank liggen.  

Overzicht

En wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je ook je kledingkast onderhanden nemen. Je kunt deze opruimen en zonodig opnieuw inrichten. Je krijgt weer meer overzicht van alle kleding die je hebt en wat eventueel weg kan. In mijn blog “een nieuw seizoen” lees je hier meer over. Wanneer je ook de slaapkamer weer lekker fris en schoon wilt hebben, was dan ook het dekbed en kussens zeker 2x per jaar. Met nog een frisgekleurde hand/theedoek in de keuken en een mooie bos tulpen in het huis is het helemaal lente.

Geniet ervan!

Heb je vragen of hulp nodig? Ik help je graag op weg.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie