Een nieuw seizoen... - Monique Engelhard - Professional Organizer

Een nieuw seizoen…

Klaar voor de herfst

De zomer is weer voorbij en de avonden om lekker lang buiten op het terras te zitten ruilen we in voor avonden op de bank met een dekentje. De dagen worden korter en de blaadjes vallen van de bomen. De natuur is als het ware aan het loslaten en de herfst is een seizoen van veranderingen. Ik moet hier altijd weer even aan wennen, vooral omdat de herfst zo wisselend kan zijn qua weersverschillen. Het kan regenen en stormen, maar de zon kan ook volop schijnen. Als ik een boswandeling maak en al die prachtige herfstkleuren zie, dan blijf ik mij verwonderen over hoe mooi de herfst kan zijn. Een nieuw seizoen is aangebroken!

Ideaal moment om je kledingkast op te ruimen

Thuis gaan de kaarsjes branden en trekken we een warme trui aan. De herfst is een ideaal moment om je kledingkast op te ruimen. Een goed moment om je kledingkast eens helemaal leeg te halen, schoon te maken en je kleding te sorteren. Om een begin te maken kun je kleding die niet meer past of niet meer mooi is wegdoen. Stop alles meteen in een vuilniszak, maak iemand anders blij of doneer het in een kledingcontainer.

Sorteren

Ongeacht de stijl of kleur, bewaar alleen de kleding die jou past en waar jij blij van wordt. Als je kleding draagt waar je je goed in voelt, dan straal je dat ook uit en voel je je beter. Sorteer vervolgens al je kledingstukken, dus truien bij truien, broeken bij broeken enzovoort. Als je nog een stapje verder wilt gaan, sorteer dan ook op kleur en lengte. Maak een indeling in je kast. Zomerkleding heb je nu even niet nodig, dus leg deze achter in de kast. Of berg deze op in rolbakken die je bijvoorbeeld onder je bed kunt zetten nadat je het gewassen hebt. Voor je ondergoed, sokken, nachtkleding en accessoires kun je losse bakken gebruiken om deze spullen op te ruimen. Je kast blijft op deze manier langer op orde.

Nu je weer ruimte hebt in je kast en je wintergarderobe mooi is gesorteerd heb je ook weer overzicht en ruimte in je hoofd! Je kledingkast is in ieder geval winterklaar. En na al dat opruimen heb je die warme chocolademelk met slagroom dik verdiend. Genieten maar!

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie