Voordelen van verhuizen - Monique Engelhard - Professional Organizer

Voordelen van verhuizen

Verhuizen

In mijn eerdere blog “inpakken en wegwezen” schreef ik dat verhuizen als een van de belangrijkste oorzaken van stress wordt gezien. Het is vaak vermoeiender dan gedacht en heeft een grote impact op iedereen binnen binnen het gezin. Alles inpakken, verhuizen en dan weer alles uitpakken zijn dingen waar je als een berg tegenop kunt zien! En dan heb ik het nog niet gehad over al het klus- en schoonmaak werk! Toch heeft verhuizen ook voordelen en daar wil ik in deze blog even bij stil staan.

1. Nieuw huis nieuwe start

Wanneer je de sleutel krijgt van je nieuw huis dan is dat meestal een feestelijk moment. Je bent blij en enthousiast met je nieuwe onderkomen en je staat te popelen om er te gaan wonen. Je kunt het zien als een nieuwe start, je verlaat je oude woning en begint aan een nieuwe fase elders. In je hoofd heb je de woning wellicht al helemaal ingericht, bedacht waar wat komt te staan en welke kleur je de muur verft. Kortom je nieuwe woning word je nieuwe thuis!

2. Nieuwe omgeving nieuwe buren

Bij een nieuw huis hoort ook een nieuwe woonomgeving. Een nieuwe omgeving is even wennen, maar kan ook weer positieve energie geven. Het kan zo maar zijn dat je op loopafstand van een mooi park gaat wonen, of dat al je favoriete winkels om de hoek zitten. Wellicht krijg je nieuwe buren, je hoeft natuurlijk de deur niet plat te lopen bij elkaar maar een goed contact heeft zeker z’n voordelen…

3. Lekker fris en schoon huis

Een schoon en fris huis is goed voor je gezondheid. Het zorgt voor minder stress en het geeft meer innerlijke rust. Een schone omgeving zorgt er ook voor dat je productiever bent, er is immers minder afleiding. En hoe fijn is het om in je nieuwe huis meteen deze start te maken. Dus pak die emmer met sop en ga aan de slag.

4. Overzicht van je spullen

Voor de verhuizing heb je al flink opgeruimd, je hebt keuzes gemaakt, welke spullen neem ik mee naar de nieuwe woning en welke niet. Op het moment dat je de verhuisdozen gaat uitpakken krijg je een duidelijk overzicht van de spullen die je hebt. Spullen met een emotionele waarde kun je nu een mooi plekje geven in je nieuwe huis.

5. Opnieuw inrichten

Hoe leuk is het om je nieuwe huis te gaan inrichten. Op internet kun je veel inspiratie opdoen qua woonstijl of trendy kleuren. In ieder huis heeft elke ruimte z’n eigen functie, jij bepaalt wat je met een ruimte doet. Wanneer je dit weet kun je dus ook bepalen waar je spullen komen. Kijk of je voldoende opbergruimte hebt. Je kunt een extra kast kopen of misschien ben je met een paar planken aan de muur al klaar. Veel woonplezier!

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie