Verhuizen - Monique Engelhard - Professional Organizer

Verhuizen

Inpakken en wegwezen

Verhuizen is één van de bekende life events die stress kunnen veroorzaken, het heeft een grote impact en is vermoeiender dan vaak wordt gedacht. Toch hoeft verhuizen niet super stressvol te zijn. Wanneer je alles wat gedaan moet worden opschrijft, op tijd een planning maakt en je agenda niet te vol zet met andere afspraken creëer je ruimte in je hoofd.

Overzicht tijdens verhuizen

Toen ik wist dat we gingen verhuizen ben ik vrij wel meteen een lijstje gaan maken van wat er allemaal geregeld moest worden. Ik kreeg overzicht en dat gaf een gevoel van rust. Wij verhuisden naar een andere gemeente wat meer werk en organisatie met zich meebracht. Ook al duurde het een paar maanden voordat we de sleutel kregen, ik maakte direct tijd vrij in mijn agenda om te beginnen met het sorteren van al onze spullen.

Dit begon op zolder, want hier staan spullen die je niet vaak gebruikt. En de kans dat je ze nog nodig hebt in de tussenliggende tijd klein is. Denk bijvoorbeeld aan de kerstspullen die je in de loop der jaren allemaal hebt verzameld. Mijn doel was om eerst de zolder leeg te maken. Dat was best een klus, omdat ook wij veel spullen hadden. Maar na het uitzoeken en sorteren waren de spullen die meegingen ingepakt en voorzien van een label met daarop de inhoud van de doos en naar welke ruimte deze moest tijdens de verhuizing. Spullen die weg konden heb ik meteen naar de kringloop gebracht, spullen die meegingen heb ik in de garage neergezet. Zo was de zolder snel leeg en scheelde dit veel tijd tijdens de verhuisdag.

Opruimen

Op deze manier ben ik door ons hele huis gegaan en heb ik, alle kasten en laden gesorteerd. Dat scheelde enorm. Op de verhuisdag zelf was al het inpakken al gebeurd en was het alleen nog maar een kwestie van inladen en wegwezen. Verhuizen is dus een prima aanleiding om eens goed op te ruimen. Je creëert letterlijk meer bewegingsruimte en zo ervaar je meer rust. Want te veel spullen geven extra prikkels wat meer kan leiden tot onrust in je hoofd en dat wil je nou net bij een verhuizing voorkomen.

Heb je hulp nodig bij verhuizen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Samen kijken we of ik als Professional Organizer iets voor jou kan betekenen.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie