Wat te doen met al die spullen? - Monique Engelhard - Professional Organizer

Wat te doen met al die spullen?

Wanneer je druk bezig bent geweest met het opruimen van je huis, dan kan het zomaar zijn dat je van een hoop spullen afstand wilt doen. Dat stukje “ontspullen” is natuurlijk heel goed, maar wat doe je met al die spullen die je niet meer nodig hebt? In deze blog vertel ik je hier graag meer over.

Spullen weggooien

De makkelijkste optie is natuurlijk “weggooien”. Maar dat is natuurlijk wel heel erg zonde. Zeker wanneer de spullen nog goed zijn voor een tweede of misschien wel derde ronde. Dus weggooien doe ik alleen als iets stuk is en niet meer te repareren valt, of om eerlijk te zijn wanneer de reparatiekosten hoger uitvallen dan de nieuwprijs. Tegenwoordig zie je steeds meer “repair cafes” verschijnen, wellicht zit er ook een bij jou in de buurt.

Doneren

Een andere optie is, om mensen die je kent te vragen of ze iets van jouw spullen kunnen gebruiken. Wellicht is er iemand in je omgeving die je een plezier kunt doen, door iets weg te geven. Je kunt er ook voor kiezen om dat wat je niet meer nodig hebt naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt te brengen. Je bent in 1 keer van al je spullen af en je maakt er een ander blij mee. De meeste kringloopwinkels zijn goedkoper dan een gewone winkel en hebben vaak ook een maatschappelijk belang, mooi om daar een steentje aan bij te dragen.

Verkopen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om al het overbodige te verkopen, zo kun je er ook nog iets aan verdienen. Het kost wel meer tijd, maar het is net wat je wilt. Ook op deze manier geef je je spullen een tweede leven. Door op deze manier met je spullen om te gaan, zorg je ervoor dat er minder geproduceerd hoeven te worden, het is beter voor het milieu en je maakt er een ander blij mee, win-win situatie toch.

Heb je vragen of hulp nodig? Ik help je graag op weg.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie