Een kleinere woning - Monique Engelhard - Professional Organizer

Een kleinere woning

De kinderen zijn het huis uit en je komt tot de conclusie dat het huis nu eigenlijk veel te groot is. Je wordt een dagje ouder en we weten allemaal ouderdom komt met gebreken. Ik weet heel positief klinkt dit niet, zeker niet als je je nog voelt als een 25-jarige. Maar laten we realistisch blijven en onszelf niet voor de gek houden. Op een gegeven moment word je nu eenmaal wat sneller moe of word je misschien wel slecht ter been. En dan is dat grote huis gewoon te veel werk om allemaal bij te houden.

Voordelen

Verhuizen naar een kleinere woning is een enorme stap. Afscheid nemen van je vertrouwde woning/omgeving kan best lastig zijn. Daarnaast is het in deze tijd een hele opgave om een geschikte woning te vinden. Maar denk ook eens aan de voordelen. Een kleinere woning is meestal goedkoper, je hebt minder hoge energie- of onderhoudskosten. Ook heb je minder spullen nodig en is een kleinere woning makkelijker schoon te houden. Mocht je meer over de voordelen willen weten lees dan eens mijn blog “De voordelen van verhuizen”.

Waar te beginnen

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je graag de volgende stap zetten, dan is het handig om te weten wat je wensen zijn. Waar wil je graag wonen, wanneer wil je graag verhuizen, wat heb je nodig of wat is het budget. Aan de hand hiervan kun je vaak via Google al een zoekopdracht doen om een beeld te krijgen van het aanbod in de buurt. Inschrijven bij een woningcorporatie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Herken je jezelf in dit verhaal, weet je niet waar je moet beginnen en kun je wel wat ondersteuning gebruiken Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Samen kijken we of een Professional Organizer iets voor jou kan betekenen.

Monique Engelhard

Professional Organizer


Plaats een reactie