Vakantiestress - Monique Engelhard - Professional Organizer

Vakantiestress

Je hebt er lang naar uit gekeken en je bent er zo aan toe, vakantie. Heerlijk, lekker ontspannen er even tussenuit. Of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat, of je gaat kamperen of een verre reis gaat maken, inpakken kan een bron van stress zijn. Om deze vakantiestress te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Allereerst kun je een lijstje maken met de dingen die je absoluut niet mag vergeten. Meer rust geeft ook om je koffer eerder inpakken dan de avond voor vertrek. Ben jij iemand die altijd te veel inpakt? Pak dan een kleinere koffer!

Wat neem je mee?

We denken al gauw dat we te weinig meenemen, maar heb je echt 5 paar slippers en 6 broeken nodig, of kan het met minder? Leg de kleding die je mee wilt nemen op bed en bedenk wat je echt nodig hebt en wat niet. Bij het inpakken van je koffer leg je schoenen onderop en vul je deze met sokken of een riem. Ga creatief om met de ruimte die je hebt. Vergeet niet een plastic tas in je koffer te doen voor vieze kleding. Er bestaan ook opbergtassen /vacuümtassen voor koffers waar je bijvoorbeeld ondergoed en sokken bij elkaar kunt doen en dit als compacte set in je koffer doet. Waardevolle spullen neem je mee in je handbagage. Je kunt dan denken aan medicatie, reisdocumenten, bankpassen en elektronica, zo heb je belangrijke spullen altijd snel bij de hand.

Checklist

Vind jij het lastig om zelf een lijstje te maken? Op internet zijn tal van checklijsten te vinden over wat mee te nemen op vakantie. Zo’n checklijst kan dus zeer handig zijn en voor minder vakantiestress zorgen. Zelfs voor kinderen zijn deze tegenwoordig online te vinden. Zo betrek je hen ook bij de voorbereiding en voorpret van op vakantie gaan en leren ze tegelijkertijd een stukje eigen verantwoordelijkheid. Voorkom inpakstress en ga relaxed op vakantie!

Heb je vragen of hulp nodig? Ik help je graag op weg.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie