Professional Organizer voor particulieren en de zorgmarkt

Voordat ik uitleg wat ik precies voor je kan betekenen, lijkt het me goed om de term ‘Professional Organizer’ eerst even uit te leggen en in context te plaatsen.

Start » Professional Organizer

Wat is een Professional Organizer?

Een Professional Organizer, ook wel opruimcoach of structuurcoach genoemd, begeleidt en adviseert bij het creëren van orde en overzicht in tijd en ruimte, zodat je grip (terug)krijgt op je spullen, administratie en tijd.
 
In het dagelijkse leven kan er veel op je afkomen. Je hebt een drukke baan, een gezin, runt het hele huishouden en bent daarnaast misschien nog mantelzorger. Kortom, je houdt veel ballen in de lucht. Het lijkt vaak vanzelfsprekend om een opgeruimd huis te hebben, maar door verschillende omstandigheden kan dat anders zijn. Ik oordeel hier niet over en zorg ervoor dat je weer (of meer) tijd overhoudt om dingen te doen die je leuk vindt en jou energie geven.
 
Dit doe ik door je te adviseren en te begeleiden in het aanbrengen van structuur en overzicht waar nodig. Bijvoorbeeld in je omgeving, administratie of planning. Zie het als een stukje “ontzorgen”, zodat je weer overzicht krijgt, minder stress ervaart en beter in balans bent. Weet dat jij altijd de regie houdt.

De uitspraak ‘een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’ heb je misschien wel eens gehoord. Maar hoe doe je dat nu in de praktijk, waar begin je en hoe pak je dat aan? Allerlei vragen die je kunt hebben en waar ik jou bij kan helpen. Het begin is soms moeilijk, maar als je eenmaal die eerste stap hebt gezet is het dat vaak niet meer. En je staat er niet alleen voor, samen gaan we aan de slag!