Samen aan de slag. - Monique Engelhard - Professional Organizer

Samen aan de slag.

Samen aan de slag

Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een Professional Organizer in te schakelen, dan heb je de eerste stap al gezet. Je bent toe aan verandering en je wilt er graag mee aan de slag gaan. Maar hoe werkt dat nou in de praktijk en wat kun je precies verwachten van de aanpak van de professional organizer?

Om te beginnen wil ik graag zeggen dat een Professional Organizer meestal niet gaat opruimen voor jou, maar met jou. Jij bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Alleen krijg je hier ondersteuning bij, zodat keuzes maken wat eenvoudiger wordt. Toch zijn er ook steeds meer mensen die een opruimcoach inhuren om het opruimen voor hen te doen. Het voordeel hiervan is dat je zelf niets hoeft te doen, is makkelijk en kost je weinig tijd. De serie “the home edit” op Netflix is daar een goed voorbeeld van.  

Kennismaking

Wanneer ik een afspraak maak, plan ik altijd eerst een kennismakingsgesprek. Dit is belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van jouw hulpvraag en om te kijken of er een wederzijdse klik is. Dit laatste vind ik namelijk heel belangrijk, omdat ik in jouw privésituatie terecht kom en er voor de samenwerking wel een vertrouwensband moet zijn.

Door meerdere vragen te stellen maak ik jouw hulpvraag steeds concreter, zodat we weten we waar we samen aan moeten werken om de situatie te gaan verbeteren. Na het gesprek is het altijd goed om de informatie die je krijgt even te laten bezinken. Neem daar gerust de tijd voor, voordat je besluit de volgende stap te zetten.

Ik probeer dus een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van je hulpvraag: wat is de huidige situatie en wat is je gewenste situatie? En wat moet er gebeuren om gezamenlijk dit doel te bereiken? Als we na het kennismakingsgesprek beiden een goed gevoel hebben, gaan we vervolgens praktisch aan de slag. Dit kan op verschillende manieren, waarbij we gaan kijken welke wijze voor jou het best te gebruiken is om het uiteindelijke doel te bereiken.

Keuzes

In grote lijnen komt het erop neer dat we eerst gaan verzamelen en gaan uitzoeken/sorteren waarbij jij bepaalt wat je wel en niet bewaart. Je zult keuzes moeten gaan maken, wat blijft en wat gaat weg. Voor dat wat blijft maken we een nieuwe indeling. Je zult merken dat je blij wordt van het feit dat je spullen weer terug kunt vinden, overzicht krijgt en meer tijd overhoudt voor andere dingen. Wil je meer lezen over mijn werkwijze, klik dan hier.

Heb je vragen of hulp nodig? Ik help je graag op weg.

Monique Engelhard

Professional Organizer

Plaats een reactie