Blogs - Monique Engelhard - Professional Organizer

Welkom bij mijn veelzijdige blog, waar ik graag verschillende onderwerpen bespreek die zowel informatief als inspirerend zijn. Mijn doel is om op een creatieve en expressieve manier mijn gedachten en ideeën te delen, met als uiteindelijke doel persoonlijke en professionele groei te bevorderen. Ik geloof dat door het delen van mijn kennis en ervaringen, ik anderen kan inspireren en aanmoedigen om nieuwe inzichten te verkrijgen. Voel je vrij om je gedachten en ideeën te delen door een reactie achter te laten onder de blogposts die je interesseren.

Opruimrituelen

In ons drukke en hectische leven kan het gemakkelijk zijn om overweldigd te raken door een opeenhoping van rommel en chaos. Gelukkig kunnen opruimrituelen een belangrijke rol spelen in het creëren van een rustige en stressvrije omgeving.

Georganiseerde keuken

Het hebben van een goed georganiseerde keuken zorgt niet alleen voor een opgeruimde en prettige omgeving, maar het kan ook tijd besparen en ervoor zorgen dat je gemakkelijker kunt vinden wat je nodig hebt.

Minimalistisch wonen

Minimalistisch wonen is de laatste jaren een populaire trend geworden. Steeds meer mensen realiseren zich de voordelen van het minimaliseren van hun bezittingen en het creëren van een opgeruimde en rustgevende leefomgeving. Als je wilt beginnen met het opruimen en minimaliseren van je huis, maar niet weet waar je moet beginnen, dan ben je hier aan het juiste adres.

Effectieve manieren om je bureau opgeruimd te houden

Een opgeruimd bureau kan een wereld van verschil maken voor je productiviteit en gemoedsrust. Wanneer je bureau rommelig is kan dit zorgen voor afleiding en stress. Het bijhouden van een opgeruimd bureau is echter vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog lees je zes effectieve manieren om je bureau opgeruimd te houden, zodat je optimaal kunt werken en je focus kunt behouden.

Opruimen en organiseren met kinderen

Het opruimen en organiseren van een huis kan al een uitdaging op zich zijn, maar wanneer je kinderen hebt, kan het een nog grotere taak lijken. Kinderen hebben de neiging om speelgoed overal achter te laten en rommel te creëren, wat het moeilijk maakt om een opgeruimd huis te behouden. Gelukkig zijn er praktische tips die je kunt toepassen om het opruimen en organiseren met kinderen gemakkelijker te maken.

Ruimtebesparende oplossingen

In een wereld waar overconsumptie leidt tot een overvloed aan spullen, kan het optimaliseren van de beschikbare ruimte een uitdaging zijn. Of je nu in een klein appartement woont of een compact kantoor hebt, ruimtebesparende oplossingen kunnen een wereld van verschil maken. In deze blog geef ik enkele tips om het meeste uit een beperkte ruimte te halen.

Opbergmaterialen

Een georganiseerd leven begint met effectieve opbergoplossingen. Of je nu je huis wilt opruimen, je werkplek wilt organiseren of gewoon je dagelijkse spullen wilt ordenen, opbergmaterialen zijn onmisbaar. In dit blog heb ik het over enkele opbergmaterialen die je kunnen helpen om een georganiseerde en overzichtelijke ruimte te creëren.

Taking care of business

Taking care of business is belangrijk omdat het helpt bij het creëren van een gevoel van verantwoordelijkheid, organisatie en productiviteit. Door actief en efficiënt om te gaan met taken en verantwoordelijkheden, kunnen doelen worden bereikt en succes worden behaald, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Een organizer helpt bij “taking care of business” door het bieden van structuur, efficiëntie en organisatie, waardoor taken en verantwoordelijkheden effectief worden beheerd en uitgevoerd.

Mindset

Mindset is de manier waarop we denken over onszelf, anderen en de wereld om ons heen. Het kan worden omschreven als de bril waardoor we de wereld bekijken. Onze mindset heeft invloed op onze houding, gedrag en de manier waarop we met uitdagingen en moeilijkheden omgaan.